Kastamonu Genç Girişimciler Derneği’nin düzenlediği ‘Bilgi Birikimi’ toplantısının konuğu olan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, belediyecilik çalışmaları ve Daday ile ilgili projelerini gençlerle paylaştı.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in ilk konuğu olduğu Bilgi Birikimi toplantılarının ikinci konuğu Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş oldu. Kastamonu Genç Girişimciler Derneği’nin düzenlediği toplantıda katılımcılara bilgi veren Daday Belediye Başkanı Taş, Daday’ın geleceğini inşa etmek için kısıtlı imkânlara rağmen büyük özveri gösterdiklerini söyledi.

Gençlerin kendisinde ayrı bir heyecan uyandırdığını ifade eden Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini, bu sebeple artık gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Daday’ın Kastamonu ile özdeşleştiğini kaydeden Başkan Hasan Fehmi Taş: “1920’li yıllarda 45 olan nüfusumuz 2016 yılına gelindiğinde 9 bin 500 seviyesine düştü. Bu düşüşün farklı sebepleri var. Artık bu sebepleri sorgulamak yerine neler yapılabileceği noktasında kafa yormanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Eğer genç girişimcilerimiz bizden destek isterlerse her türlü desteği vermeye hazırız. Havaalanının açılması bir ivme kazandırdı, tünelin de açılmasıyla yakalanan ivmenin daha da hızlanacağını umuyorum” dedi.

“GİRİŞİMCİLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

1965 yılında İsviçreli doktorların keşfetmesiyle faaliyetlerine başlayan Ballıdağ Hastanesi’nin çeşitli gerekçeler gösterilerek kapatıldığını söyleyen Başkan Taş: “Hastanenin tekrardan açılması için pek çok kez girişimlerde bulunduk. Ancak çok büyük yatırım gerektirdiği için sonuç elde edemedik. İllaki hastane olarak düşünmeden Ballıdağ’ı faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Girişicilerimizin bu işi başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Daday’ın gelişmesi için alt yapı sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Taş: “Riski göze alarak Daday’ın alt yapısını yeniden oluşturduk. 33 kilometrelik alt yapı çalışmasının 32 kilometresini tamamladık. Bunlar çok büyük yatırımlar. Daday Çayı’ndaki ıslah çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı. Bu proje de tamamlandığında kanalizasyon atıkları yüzünden Daday Çayı artık kirlenmeyecek. Turizm açısından bu da ayrı bir önem arz ediyor. Ayrıca turizm açısından 60 köyümüzde kullanılmayan konaklarımız bulunuyor. Girişimcilerimiz bir köyün tamamını alıp turizm tesisine dönüştürebilirler. Farklı projeler gerçekleştirerek köy konaklarını turizm tesisine dönüştürebilirler. Yeter ki genç girişimcilerimiz bizden istesin, biz her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“MEMLEKETİMİZİ TAM OLARAK TANIMIYORUZ”

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise memleketine faydalı olmak için, yaşanılan memleketi tanımanın gerekliliğine işaret ederek: “Bir öz eleştiri yapmak gerekirse memleketimizi tam olarak tanımıyoruz. Ekim ayına kadar tüm ilçe belediye başkanlarımızla beraber ilçelerimizi daha yakından tanımak için toplantılar düzenleyeceğiz. Memleketimize faydalı olmak için önemli olan bir diğer konu ise donanımlı olmaktır. Kastamonu’nun kurumsal bir logosunun olması için dernek olarak çalışma yapacağız. Kastamonu’nun muhakkak bir kurumsal logosunun olması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekleştireceğimiz proje ile kurumsal logonun ortaya çıkmasında etkili bir rol oynayacağız” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT

507 kez okundu.